Lähdimme reissuun kahdestaan mukana Diva ja sen veli Weeti.Matkasimme torstaina lautalla Tallinnaan heti aamusta ja ajoimme suoraan Liettuaan Vilnaan.Matka sujuikin ensikertalaisilta yllättävän hyvin ja taitoimme 600 km:n matkan 7,5 tunnissa!!

Majapaikkamme kaksi ensimmäistä yötä oli Scandic Hotel aivan Vilnan vanhan kaupungin kupeessa.Sen mitä näyttelyiltä kerkesimme kaupunkia nähdä oli ihan mukava, varsinkin vanhakaupunki on hyvin keskieurooppalainen tyyliltään ja rakennuksiltaan.Kaikkialla oli hyvin siistiä:)

Perjantaina oli vuorossa "Vilnius Vasara 08"- näyttely, eli tavallinen Kv. Englanninspringereitä oli paikalla 9 ja tuomarina Rita Kadike-Skadina Latviasta.

Näyttelyhalli oli erittäin kuuma koska ulkona oli kolmisenkymmentä astetta lämmintä ja hallissa erittääin huono ilmastointi:( Helteestä huolimatta sekä Diva että Weeti jaksoivat koko päivän hienosti ja päivän saldona olikin: Diva ROP,Sert, Cacib- LTU MVA ja Weeti PU, Sert, Cacib.Päivän päätteksi esiintyivät vielä parikilpailussa hienosti BIS- pariksi!! Divakin pääsi ryhmäkilpailussa 5 parhaan joukkoon:)

Lauantaina oli vuorossa Balttian Voittaja- 08 näyttely. Samat koirat olivat paikalla ja tuomarina Kirsi Nieminen Suomesta.Diva oli taas ROP,Cacib--BALTV-08. Weeti oli PU2 ja sai varacacibin.

Juuri kun olimme valmistautumassa lauantain parikilpailuun huomasimme että Divan koko naama oli aivan turvoksissa!Sitä oli nähtävästi aiemmin ulkona käydessämme pistänyt useita maa-ampiaisia joita näkyi paljon.Molemmat huulet , silmät ja kuono olivat aivan epämuodostuneet.Kävimme hakemassa antihistamiinia näyttelyn eläinlääkäriltä joka kielimuurista huolimatta tajusi mitä oli tapahtunut.

Suunnitelmien muututtua,lähdimme sitten jo hyvissä ajoin ajelemaan kohti seuraavaa majapaikkaa Latviassa noin puolessa välissä Tallinnaan.Yövyimme pienessä merenrantakylässä Saulkrastissa.Hotelli oli melko vaatimaton , mutta ihan mukava.Paikalliset ja turistit olivat kansoittaneet kylän kun siellä vietettiin jonkinlaista jazz- festaria, joten oli aivan mahdotonta päästä siihen kylän ainoaan kunnolliseen ravintolaan syömään.Hotellimme ravintolakin oli suljettu yksityistilaisuuden takia, joten ostimme kaupasta syötävät ja nautimme picnikin huoneessamme koirien kuolatessa vieressä:)

Divan turvotus näytti jo hieman laskeneen lauantai-iltana joten emme olleet kovin huolissamme siitä.Sunnuntai aamuna Diva näytti kovin heikolta ja oli oksentanut yöllä.Huulet olivat vielä hyvin turvoksissa ja koira hyvin vaisu.Teimme päätöksen lähteä kotiin aikaisemmalla lautalla kuin oli alunperin tarkoitus.

Matkaa Tallinnaan oli 280 km ja navigaattori näytti matka-ajaksi 3 t 40 min, mutta meillä oli vain kolmisen tuntia aikaa ehtiä lautalle.Hyvin kerittiin, liikennettä suht vähän ja nopeudet yläkantissa.Tiekulttuuri on hiukan erilaista kuin Suomessa, tietä annetaan hyvin ja rekat vilkuttavat kun voi turvallisesti ohittaa.

Oli kyllä erittäin onnistunut reissu Divan haaveria lukuunottamatta.Liettuan näyttelymaailma on hieman erilainen kuin täällä Suomessa.Harvat puhuvat englantia, joten asioiden perille saaminen on hieman vaikeaa:))

Täytyy sen verran kyllä kiittää näyttelyporukkaa että kävimme perjantaina maksamassa Divan Liettuan valiohakemuksen ja jo lauantaina saimme laminoidun diplomin käteemme!