Suunnittelimme jo syksyllä että jos Diva saa vuoden loppuun mennessä Viron sertin niin sitten lähdemme koettamaan Latvian sertiä heti alkuvuodesta.Divahan sai jo viime elokuussa Liettuan sertin ja Viron sertikin sitten saatiin marraskuussa.

Katsoimme Latvian näyttelykalenterista että siellä olisi kansallinen koiranäyttely maaliskuun 7-8 päivä.Paikkana olisi Daugavpils joka sijaitsee melkein Valko-Venäjän rajalla kaakkois -Latviassa.Matkaa Tallinnasta tulisi noin 500 km.

No laitoimme ilmottautumiset menemään.Mukaan päätimme ottaa myös Divan veljen Weetin kun siltäkin puuttui vielä Latvian serti.Lisäksi sisarukset ovat aiemmin pärjänneet hienosti myös parikilpailuissa Baltian maissa, joten tietenkin ilmoitimme ne myös siihenHymy

Lauantaina lähdimme sitten reissuun.Ensin laivalla yli Tallinnaan ja siitä Riikan ohi suuntana Daugavpils.Tiet ovat vielä Viron puolella erinomaisia, mutta Riikan ympäristössä ja siitä eteenpäin teiden kunnossa on todella toivomisen varaaHuuto

Paikoitellen tiestä puuttui suurin osa asfaltista, joten ihme että auto säilyi ehjänä.

Daugavpils on Latvian suurimpia kaupunkeja , hyvin venäläisvaikutteinen.Melko vanhaa rakennuskantaa, kaupunki itsessään on perustettu jo vuonna 1275! Paljon kauniita vanhoja rakennuksia ja upeita ortodoksi kirkkoja, mutta myös hyvin paljon ränsistyneitä taloja.

Hotellimme sijaitsi aivan kaupungin keskustassa, lähellä näyttelypaikkana toiminutta koulua.

Sunnuntai aamuna menimme näyttelypaikalle hyvissä ajoin.Hyvä niin, sillä meiltä kesti aikansa saada häkki kannettua juhlasaliin missä kehät olivat.Käytävät kun olivat niin kapeita että juuri ja juuri mahtui häkin kanssa läpi.Lisänä useat portaat.

Tuomarina oli Elena Borisova Valko-Venäjältä.Englanninspringereitä oli ilmoitettu 3kpl:)

Meidän lisäksemme yksi virolaiskasvatti.

Ensin menin Weetin kanssa kehään.Weeti esiintyi reippaasti ja sai erin.Kisattuaan pu-kisassa virolaisen junnu-uroksen kanssa Weeti valittiin parhaaksi urokseksi, joten se sai Latvian sertin ja tuli Latvian ja Baltian Valioksi!

Sitten oli Divan vuoro.

Heti kehään mennessämme tuomari rupesi ihastelemaan DivaaPusuDiva oli tyypilliseen tapaansa hyvin reippaalla päällä ja esiintyi hienosti.Tuomari antoi erin ja koska Diva oli ainut narttu sai se siis sertin ja tuli myös Latvian ja Baltian valioksi!

Rop-vsp kisassa Diva valittiin rotunsa parhaaksi.

Iltapäivällä ryhmäkehät alkoivat parikilpailulla.Onneksi minulla oli aikaa kehien loputtua juoksuttaa Divaa ja Weetiä parina.Diva kun tuppaa aina välillä innostua leikkimään veljen kanssa vaikka pitäisi nätisti juosta.

Parikilpailun tuomarina oli vanha herra Zygmunt Jakubowski Puolasta.Sisarukset esiintyivät todella hienosti, vauhtia riitti mutta silti pysyttiin kasassa ja ravillaCool

Tuomari ihastui  pariin ja valitsikin Divan ja Weetin BIS-pariksi!

Pienen odottelun jälkeen oli aika mennä ryhmäkehään Divan kanssa.Tuomarina oli meidän rotutuomari, joten ajattelin että josko mahdollisesti sijoituttaisiin ryhmässä.Se menikin sitten yllättävän hyvin, Diva valittiin ryhmän voittajaksi!!

Nyt meillä oli jo kaikki odotukset enemmän kuin täytetty ja pussikaupalla koiranruokaa kotiin viemisiksi.Vielä oli edessä Best in show kilpailu, joka oli minun ja Divan ensimmäinen kaikkien rotujen näyttelyssä.

Bis tuomarina toimi charmantti herra Anatoly Zhuk Valko-Venäjältä.Kuumuudesta huolimatta Diva jaksoi vielä esiintyä iloisesti.Katsottuaan kaikki koirat läpi tuomari lähetti meidät takaisin kokoomakehään , josta sitten sijoittuneet kutsuttiin.Jännitin vähän ymmärtäisinkö mennä kehään jos meidät sinne kutsuttaisiin.Kuulutukset kun olivat venäjäksi.

Suureksi yllätykseksi Diva oli BIS-3 ja taas saimme juosta ison kehän läpi palkintopallille, josa odotti lisää koiranruokaa ja tavaraaYllättynyt

Seuraavaksi olikin sitten vuorossa järkyttävän suuren tavaramäärän raahaaminen ulos juhlasalista ja niiden sovittaminen autoon.

 

Kaikenkaikkiaan reissu täytti ja moninkerroin ylitti odotukset! Illalla juhlistimme hotelilla onnistunutta näyttelypäivää.Koirat saivat erikoisherkkuja ja me hyvää ruokaa ja juomaaKieli ulkona

Paluumatka sujuikin sitten seuraavana päivänä kepeästi huonosta kelistä huolimattaNauru

 P.S Reissu olisi ollut täydellinen jos tiet olisivat olleet kunnossa:)